Artikel Menarik

28 June 2012

Laporan Latihan Industri Politeknik

Semakin hari semakin dekat untuk aku menghantar laporan / report latihan industri ini kerana tarikh daftar bagi budak pelajar lepasan Latihan Industri bagi Politeknik Seberang Perai (PSP) ialah 3/7/2012 dan kemungkinan juga politeknik lain juga sebegitu.

Pada hari tersebut aku perlu lapor diri di politeknik setelah selama 6 bulan iaitu bersamaan dengan 1 semester menjalani latihan industri. Ada kemungkinan sesetengah orang mesti tertanya-tanya apakah latihan industri bukan? Ianya ialah seperti juga praktikal dan di politeknik sahaja (kemungkinan) yang panggil latihan industri dan bukannya praktikal. Aku tidak pasti ianya betul ataupun tidak.

Berbalik kepada cerita tadi balik, semasa aku membuat laporan latihan industri ini pelbagai-bagai masalah dilalui kerana sekarang ini kod Latihan Industri bagi politeknik sudah bertukar kepada AT401 dan sebelum ini guna kod modul apa aku tidak pasti.

Jadi oleh itu, format dan panduan semua telah bertukar dan sekarang garis panduan latihan industri yang paling latest ialah pada tahun 2011 dan pelbagai-bagai format didalamnya telah bertukar berbanding dengan sebelum ini pada tahun 2008.

Dari segi susunan bab, ruang untuk menulis, format langkau tulisan, jarak, perenggan serta lain-lain lagi. Memang terbeliak biji mata aku nak baca satu-satu kerana kemungkinan pada batch kami ini format baru digunakan.

Selain itu, ditambah pula dengan masalah apabila menelefon pengawai latihan industri iaitu pensyarah / lecterur latihan industri dia kata sebegini dan apabila menelefon seorang lagi dia katakan sebegini pula. Kiranya seperti bercanggah pendapat seperti salah satunya contohnya ialah membuat kulit keras (hard cover) untuk muka depan dan juga ring / comb binding serta lain-lain lagi.

Apa-apa pun doakan aku supaya tamat latihan industri ini dengan jayanya tanpa sebarang masalah dan menjadi pointer yang cemerlang. Amin....
Tinggalkan KOMEN dan LIKE FACEBOOK tanda SOKONGAN anda!

120 comments:

  1. Aku doakan kau berjaya...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. emelkan ke syazlinn@yahoo.com
      thank u bro :)

      Delete
  2. bro..nk pnjam report LI ade??

    ReplyDelete
    Replies
    1. emelkn boleh..plzzz miera_aeman@yahoo.com

      Delete
    2. nk2 jgk leh x?leh wt cnth...

      Delete
    3. @miera - sudah send.. sila semak di dalam email..
      @iNi sAyA - bagi email anda disini...

      Delete
    4. nak jugak buat contoh. plz email kat saya
      Farahnay92@yahoo.com
      Farahnay92@gmail.com
      email kat dua2 email ni ehh
      ;)

      Delete
    5. sudah send kepada anda kepada dua-dua email tersebut. terima kasih ;)

      Delete
    6. bro, nk jugak? muizsh07@gmail.com

      Delete
    7. bro,aku pun nk juga..aredeyl@yahoo.com

      Delete
    8. muizsh07@gmail.com dan juga aredeyl@yahoo.com sudah send.. sila semak email anda...

      Delete
    9. sesame bro ;) jemput singgah lagi dalam blog ini.. baca entri lain.. hehehe!

      Delete
    10. nak boleh tak? agak2 ade lagi tak bro? huhu.... kita pon psp gak. hanta kat email leh?? poliyati92@yahoo.com

      Delete
    11. yaty rosdi - ada.. jangan risau dan sudah si sent kepada yati.. check email :D

      Delete
    12. salam awak bole emailkan contoh tak :).. fariydaf@yahoo.com

      Delete
    13. sy nak jugakkk.emailkn atikah0mardrg3s2@yahoo.com

      Delete
    14. assalam , kalo xkeberatan..bole x send kt email ni wanshafik@gmail.com

      Delete
    15. bro nak pinjam report LI masi ada tak?
      ni email sy pesokoKB@gmail.com

      Delete
    16. bleh pnjam report LI ka??
      nie emai tiarah_melayang@ymail.com

      Delete
    17. nak mintak tolong send dkt email jugak boleh. hee. husna_cena15@yahoo.com thnks alot btw. sbb diri sendiri ni pun penng gak nak buat report tu. haih. :')

      Delete
    18. nk pjam report bleh xbro ?

      Delete
    19. nk jgk . nie email kerol_asyraf@hotmail.com

      Delete
    20. assalam . klau bole sy nak buat rujukan jgk report LI ni . nak tengok report LI anda . trima kasih . email eijexs93@gmail.com

      Delete
    21. salam, leh x anta kat emel saya , faeez_bestari@yahoo.com contoh report li ..
      really need..

      Delete
    22. nak gak... :)
      firagurl2u@gmail.com

      Delete
    23. nak gak... :)
      firagurl2u@gmail.com

      Delete
    24. saya juga nak ?? rul_nurul93@yahoo.com

      Delete
    25. nk jgk bley x??plezz..nk wt rujukan:) princesscadbury@rocketmail.com

      Delete
    26. nak jgkkk!!! ^^,
      homosapien.nash@yahoo.com

      Delete
    27. sy nak jgk.. shinbei93@gmail.com
      thanks :)

      Delete
    28. SALAM..nk ugak leh..
      i_nuradilah@yahoo.com
      tenkiu :)

      Delete
    29. salam. saya pon sama.
      bole x. :)

      Delete
    30. salam. nk juga copy juga boleh? nk buat rujukan. please. .
      missrashyrasli@yahoo.com
      tq :))

      Delete
    31. saya nak jugak :/ please nurazureen19@gmail.com

      Delete
    32. nk jugk bolh..nk buat panduan
      hanida.hairudin77@gmail.com

      Delete
    33. nak jugak...blh emailkn x? fatinmisnan@gmail.com

      Delete
    34. nak jugak boleh tlg emailkn tk...
      sbgai pnduan....akem74@gmail.com

      Delete
    35. bro tolong email kt saya jgak alyphyunus@yahoo.com thanks :)

      Delete
    36. bro tolong email kt saya jgak alyphyunus@yahoo.com thanks :)

      Delete
    37. nak jugak bole? hihii emailkan kat sini pleaseee :)) hafizahrahmat94@gmail.com
      kerja last minute mcm ni laa, kelam kabut, hikhokk ^^

      Delete
    38. email please ; bluelavender93@yahoo.com thanks hihi

      Delete
  3. nk pinjam report.. nk wt rujukan leh x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh saja.. add saya dalam facebook ;)

      Delete
  4. Replies
    1. Diploma Sains Kesetiausahaan? rasanya tidak ada..

      Delete
  5. ada pdf x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pdf? tidak ada... format biasa docx atau doc dalam microsoft word adalah ;)

      Delete
  6. nk pinjam...=D..send kt email sye bley..eOnekechik@gmail.com..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah send file contoh latihan industri politeknik kepada anda ;)

      jemput datang lagi melawat blog ini.. terima kasih ;)

      Delete
    2. salam.... bro mintak tolg sendkan contoh LI kat email ni armyrhol93@gmail.com ... tq :)

      Delete
  7. nk pnjam jgak...sya pun dr psp :)
    Are_ninhafizane@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye eh? samalah kita daripada politeknik seberang perai (PSP) ;)

      contoh laporan industri sudah sent kepada anda ;)

      Delete
  8. nak pinjam report jugak. boleh? email kan, nuruldiana_92@yahoo.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah send kepada anda melalui email.. selamat bergembira dan selamat lapor diri balik ke politeknik ;)

      Delete
    2. kenapa tak boleh nk bukak eh?

      Delete
    3. boleh bukak.. cuba unzip dulu ataupun unrar.. guna software WinZip ataupin WinRar... sebab files ini di compress untuk mengecilkan size file tersebut dan di hantar dalam satu files.. kalau tidak, files tersebut berpecah dan agak menyukarkan untuk dihantar...

      Delete
  9. ade contoh slide show ? klu ade tlg send kat email nie . gulahti2811@yahoo.com .thanksss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. contoh slideshow? contoh slideshow tidak ada.. contoh biasa format dalam bentuk microsoft word adalah..

      Delete
  10. salam..boleh dapatkan contoh report tak? emailkan dekat cinta280211@gmail.com..jasa awak amt sy hargai..tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. sudah di send kepada anda.. sila semak email anda.. sesame.. tolong menolong amalan mulia :D

      Delete
    2. timakasih yerr..student mecha upenyer..copy student awam xde ker.. ;)

      Delete
    3. salam.. saya nk jugak boleh tak ? emailkan dekat k_boyzkl06@yahoo.com.my.. tq bro..

      Delete
    4. Anonymous - ye.. minta maaf, budak awam punya tidak ada.. tetapi jangan risau sebab semua laporan L.I. kena tulis mengenai apa yang kita lakukan di industri/syarikat yang kita buat kerja harian dia sana dan tidak meniru 100% daripada contoh yang diberikan ini. Contoh ini hanyalah adalah untuk memahami format dan gaya penulisan sahaja.. :D

      mustaqim ramlee - sudah send bro! sila semak dalam email. konform ada punya :D

      Delete
  11. assalam,
    boleh sy dapatkan tak contoh laporan LI ? nk buat rujukan..
    email sy voc6383@yahoo.com

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jugak :)
      email = sya8stillhere@gmail.com

      Delete
    2. @Hafyz Bahari - sudah send kepada email anda.. sila check.. boleh sahaja sebagai rujukan sahaja..

      @Unknown - sudah send kepada anda.. sila semak dalam email :D

      Delete
  12. nak nak jugak. poliyati92@yahoo.com plissss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah send kepada poliyati92@yahoo.com... sila semak email anda...

      Delete
    2. bro,aku pun nk juga..! wanshafik@gmail.com

      Delete
  13. salam, blh pnjam report L.i? email kt saya, rosmadianarosman@rocketmail.com
    tQ.. :D

    ReplyDelete
  14. send dekat emel syah_redyno@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  15. salam, nak tanye. ada yang slide punye x?

    ReplyDelete
  16. salam, boley saya boleh dapatkan contoh laporan LI ini ? nqk buat rujukan.

    email : ark_mwaxx@yahoo.com
    TQ.

    ReplyDelete
  17. nak jgk..send kan ye email : fz_jstyle@yahoo.com

    terima kasih

    ReplyDelete
  18. bro nk jgk . ikram2318@hotmail.com . . jasa anda amat dihargai .tq

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum..bro utk course DET ad x? klau ad e-mailkan ke mirul_fendy@mail.com. thanx :)

    ReplyDelete
  20. salam bro, leh x send kat emel nie cth report li, faeez_bestari@yahoo.com..pliz

    ReplyDelete
  21. saya pun nak contoh laporan akhir boleh? email kat saya barneyrockstar@rocketmail.com

    ReplyDelete
  22. na bley? nie emel sy... nurulhakimahiemaa@rocketmail.com
    tq..

    ReplyDelete
  23. saya pun nak jga contoh laporan akhir boleh ka?? ne email saya rul_nurul93@yahoo.com..thank a lot :)

    ReplyDelete
  24. hy . nak jugak laporan akhir ... huuhu . email nnt taw , shafikaajuna@gmail.com .

    ReplyDelete
  25. nk jugak .. ni email saya .. ainaapink@gmail.com
    tq ..

    ReplyDelete
  26. nak jugak . email kat aliafarhana1434@yahoo.com
    thanks :)

    ReplyDelete
  27. saya pun email: amiera_jusoh@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. salam bro.. nak jugak... ni email sye armyrhol93@gmail.com

    ReplyDelete
  29. assalam . saya nak jugak contoh report ni boleh ? ni email saya amoy_taurusgurl93@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. kalau boleh, nak jugak, terima kasih :)
    jureemaismail@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. saya nk jugak. terima kasih .. syarkfit@gmail.com

    ReplyDelete
  33. nak jugak boleh tak? hantar ke shnuraishah65@gmail.com
    buntu sangat nihh lagi2 bab 4..

    ReplyDelete
  34. salam bro,nk jgk boleh tak.. ni email sy.. azli_snyper@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum,hantar kat saya sekali ya,mohamadsyafiq217@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. assalamualaikum..nak buat awk punye report sy sebagai rujukan boleh? mintk tlg sesangat..:)
    email sy dell_tiffany@yahoo.com ..thanks sgt lau dpt tlg.. :)

    ReplyDelete
  37. assalamualaikum.boley sy jdikn report awk sbagai rujukan sy??emailkn kpda sy darkzchoc_1025@ymail.com...terima kasih diatas bantuan yg diberi..mudh-mudahan murah rezeki awk..

    ReplyDelete
  38. haloo.. emel kat sy blh?? hehehe..ni yer..olivia_susanti93@yahoo.com.. sbgai rujukan, maklum la dkt masa nak hntr..

    ReplyDelete
  39. nak pinjam report boley?..huhu..ni email sy.. saidahidris@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. Salam . nk awk pnjm awk pnyer report pktikal bley x ?? juz nk buat rujukan utk buadd report . nie email saya . ameera.cadbury@yahoo.com , terima kasih , :)

    ReplyDelete
  41. Erm..nk buat rujukan jugak boleh? dizzybeez_jessie@hotmail.com email saya.

    ReplyDelete
  42. Bro..nk pnjm report bley x??email dkt bella_norman93@yahoo.com..

    ReplyDelete
  43. salam bro ..nak pnjm report utk rujukan bley x?email rjnazran@gmail.com..

    ReplyDelete
  44. assalamualaikum.pinjam report nak wat cntoh..sent kat mohd_shabil93@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. assalamualaikum.... nk pinjam report leh x.... nazirulzulkifli94@gmail.com....

    ReplyDelete
  46. salam bro, leh x send kat emel nie cth report li, azmien_81@yahoo.com..pliz

    Sumber: http://www.shakroil.com/2012/06/laporan-latihan-industri-politeknik.html

    ReplyDelete
  47. salam , nak jgak , boleh send kat chentasara94@yahoo.com

    ReplyDelete
  48. salam...nak minx sofcopy laporan li boleh x...antar kt email...plisss....

    ReplyDelete
  49. salam... saya nak soft copy untuk laporan li boleh ? please sent kat email jieyjot94@gmail.com

    ReplyDelete
  50. nak gak...
    aimansaleh1994@gmail.com

    ReplyDelete
  51. bro , nak pinjam juga ! email , owzyerozzyealfred@ymail.com . tq :)

    ReplyDelete
  52. boleh dak email laporan..
    lieya_lieyana@ymail.com

    ReplyDelete
  53. nak contoh laporan boleh tak? ini email sy nur_ainnabila@rocketmail.com

    ReplyDelete
  54. assalamualaikum. nak contoh report boleh? emel ke ayunisuhari@gmail.com tq!

    ReplyDelete
  55. saya nk contoh report tu bleh?? emel ke najiha_rosli92@yahoo.com.. trima kasih :)

    ReplyDelete